| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor |
Poruka |
dread Mighty-Vibes.org

|
Postano: vel 08, 2010 18:45 pm Naslov: UB40 |
|
|
Ukratko...
Pop-reggae bend UB 40 nastao je u redu za socijalnu pomoć, a ime je dobio po obrascu za pomoć nezaposlenima u Velikoj Britaniji. Postava benda u kojoj je bilo više rasa odražavala je društvo radničke klase iz koje su potjecali članovi benda. Bend je učvrstio svoju uličnu vjerodostojnost političkim temama koje su se obraćale nezadovoljnoj mladeži.
Braća Robin (glavna gitara) i Ali Campbell (gitara, vokal) osnovali su jezgru benda u kojoj su još bili basist Earl Falconer, klavijaturist Mickey Virtue, saksofonist Brian Travers, bubnjar Jim Brown, perkusionist Norman Hassan i Terence «Astro» Wilson. Bend je svoje prve instrumente kupio novcem kojeg je Ali Campbell dobio kao odštetu nakon tučnjave u kafiću, iako su samo neki članovi znali svirati na tim instrumentima. Ipak, krajem godine bend je pozvan na turneju s Pretendersima. Njihov singl «Food For Thought» dospio je na britansku Top Ten ljestvicu 1980. Albumi «Signing Off» i «Present Arms» bili su jako dobro prodavani u Engleskoj, a obrađivali su političku svakodnevnicu u pjesmama poput «One in Ten» koja je bila Top Ten hit, a u kojoj se optužuje Margaret Tacher za veliku nezaposlenost u zemlji. 1983. objavljen je album «Labour of Love» u kojem su obrađene reggae pjesme. To je bio prvi njihov album koji se pojavio na američkoj top ljestvici, s kojeg je pjesma Neila Diamonda «Red Red Wine» dospjela na prvo mjesto britanske top ljestvice. Nekoliko albuma s originalnim materijalima dobro su se prodavali u Velikoj Britaniji, a u Americi je dobro prošao samo njihov najveći hit-obrada pjesme «I Got You Babe» u izvedbi Sonny i Cher uz gostovanje Chrisstie Hynde iz Pretendersa.
1988. bend je izveo pjesmu «Red Red Wine» na koncertu u čast Nelsona Mandele, a radio postaja Phoenix ponovno je počela vrtjeti taj singl. Odjek slušatelja bio je više nego fantastičan pa je ta pjesma ponovno dospjela na top ljestvice na kojima se penjala do samog vrha. Sada kada su napokon imali veliki hit krenuvši u osvajanje unosnog američkog tržišta, UB 40 su objavili još jedan album s obradama pod nazivom «Labor of Love II» s kojeg su bili Top Ten singlovi poput pjesme Temptationsa «The Way You Do the Things You Do» i pjesme Al Greena «Here I Am (Come and Take Me)». Bend je imao veliki hit u Americi s obradom pjesme «Can't Help Falling In Love» Elvisa Presleya, koji se isprva pojavio u filmu «Sliver» u kojem glumi Sharon Stone. Hit je proveo sedam tjedana na prvom mjestu top ljestvice. U to vrijeme UB 40 su uglavnom zapostavili ono što je prije bio njihov zaštitni znak, a to je ljevičarska politika, i umjesto na svoj originalan materijal usredotočili su se na obrade starih reggae pjesama. No ipak, album «Promises and Lies» postizao je vrlo dobre rezultate i u Velikoj Britaniji i u Americi, dospjevši na 6., a potom i na prvo mjesto top ljestvica. U proljeće 1998. objavljen je njihov album «Presents the Dancehall Album» u Velikoj Britaniji, a treća zbirka «Labour of Love» uslijedila je 2000. godine.....itd....dolazimo i do 2010., UB40 nakon burnog odlaska Ali Campbella - objavljuje «Labour Of Love IV».
UB40 - Labour Of Love IV - 2010 _________________
 |
|
| [Vrh] |
|
 |
dubiozni Stari član

Pridružen: 06. 05. 2007. Postovi: 466 Lokacija: misto, selograd
|
Postano: vel 08, 2010 21:36 pm Naslov: Re: UB40 |
|
|
| dread kaže, citiram: : |
...Bend je svoje prve instrumente kupio novcem kojeg je Ali Campbell dobio kao odštetu nakon tučnjave u kafiću, iako su samo neki članovi znali svirati na tim instrumentima... |
bolnica  |
|
| [Vrh] |
|
 |
Ganjamuffin Moderator

|
Postano: vel 09, 2010 20:55 pm Naslov: |
|
|
joj UB40. kakva ljiga totalno mi idu nakurac i njihov uzasan zvuk  _________________ If you have a heart ruling over every other subject part
Legislate with conscience and then make your rules
Base all decisions in right & truth |
|
| [Vrh] |
|
 |
dread Mighty-Vibes.org

|
Postano: vel 10, 2010 19:54 pm Naslov: |
|
|
Nemoj tako , imaju dobrih stvari, preslušaj malo:
Signing Off - 1980, Present Arms - 1981, Present Arms In Dub - 1981
siguran sam da će ti neke stvari biti ok. _________________
 |
|
| [Vrh] |
|
 |
Rebel Stari član

|
Postano: vel 10, 2010 22:02 pm Naslov: |
|
|
dread, jesi mozda kad razmisljao da to (i masu ostalih stvari..) stavis na wikipediju?  _________________ seljak!
ReggaeDubwise
MySpace |
|
| [Vrh] |
|
 |
dread Mighty-Vibes.org

|
Postano: vel 13, 2010 18:56 pm Naslov: |
|
|
@ Rebel - Ne, pa zato imamo Mighty Vibes
@ Ganjamuffin - Jesi preslušao Signing Off - 1980? _________________
 |
|
| [Vrh] |
|
 |
Ganjamuffin Moderator

|
Postano: vel 15, 2010 19:57 pm Naslov: |
|
|
preslusao sam "Signing Off"..i dobio sam puno više nego sam očekivo..zvuk je čak negdje taman kako mi paše..dobri ritmovi, zvukovi skanka i kako su na njima korišteni delay i reverb mi odlično pašu..vokali su mi puno prihvatljiviji nego kasnije u UB40 (iako je to sve Ali Campbell, ne?)..albumu dajem visoku ocijenu bez problema 4.5/5...ono kasnije šta je ub40 napravio mi je..pa hmm..uzas..bar naprema ovome..al ajde tu furku prelaska sa dobrog reggaea na neki ljigavi pop reggae nisu oni samo prakticirali..pa ajd niš čudno (iako su mi UB40 uvjerljivo najneslusljiviji 'reggae' bend, sa kasnijim stvarima naravno)
sad me čak najviše zanima ovaj Present Arms dub.. _________________ If you have a heart ruling over every other subject part
Legislate with conscience and then make your rules
Base all decisions in right & truth |
|
| [Vrh] |
|
 |
dread Mighty-Vibes.org

|
Postano: vel 27, 2010 12:27 pm Naslov: |
|
|
Rekao sam ti da se isplati provjerit, ono kasnije je neusporedivo sa ovim. _________________
 |
|
| [Vrh] |
|
 |
|